Sunday, August 26, 2007

Article in Helsingin Sanomat/ Artikkeli Helsingin Sanomissa

I am happy to let you know that there was an article about Finns Down Under book in today´s Helsingin Sanomat, more specifically on the ´´Sunday pages´´. I actually bought a 24-hr-right-to-read- the-paper (for €1)... The article was written by Kaisa Uusipaikka. She based the main story mostly on Finnish migration in Australia and for the shorter pieces that went along with the pictures, she had called the people in pictures and interviewed them. Very interesting! I also really liked the layout of the story. It looked very nice on my screen! There was one thing I was a bit disappointed about and that was the fact that this blog was not mentioned in the story... Hopefully the folks, that are interested in Finns Down Under book, manage to google their way here!

I am also really happy to tell you that quite a few public Finnish libraries (and one university library in Finland) have bought the book. I will later post a list of the libraries where Finns Down Under is available in Finland.

_______

Iloinen uutinen! Tämän päivän Helsingin Sanomien Sunnuntai-osiossa on artikkeli Kielisten maassa-kirjaan liittyen. Itse asiassa ostin eurolla 24 tuntia lukuaikaa lehteen vain sen vuoksi, että näkisin jutun... Jutun on kirjoittanut Kaisa Uusipaikka. Pääjuttu käsitteli lähinnä australiansuomalaista siirtolaisuutta aikojen saatossa ja kuviin liittyviin pienempiin juttuihin hän oli haastatellut kuvattuja. Mielenkiintoista! Jutun taitto on tosi hyvä. Se näyttää tietokoneen näytöllä mainiolta. Ainoa pettymys oli se, että jutusta puuttui linkki tähän blogiin... Toivottavasti kuitenkin asiasta kiinnostuneet osaavat guuglata näille sivuille!

Voin ilokseni myös mainostaa, että muutamat suomalaiset kirjastot (ja yksi suomalainen yliopiston kirjasto) ovat tilanneet Kielisten maassa-kirjan kokoelmiinsa. Teen myöhemmin kattavan listan niistä kirjastoista, joista kirjaa on saatavilla.

12 comments:

SusuPetal said...

Hienoa, Kirsi! Ja onnea!

Samaan kiinnitin minäkin huomiota, nettiosoitteet puuttuvat harmillisen usein näistä jutuista.

Toivottavasti juttu lisää hurjasti kirjan kysyntää ja sitä on kohta saatavilla joka kirjakaupasta ja kirjastosta.
Pitääkin lähteä kyselemään...

Anonymous said...

Sunnuntaisivujen innostamana googlasin kirjan nimen. Eiköhän tänne muutkin kiinnostuneet löydä. Täytyy etsiä kirja käsiini. Tovi sitten maassa kierreelleenä kiinnitin huomiota "fingliskan" hämmentäviin sanayhdistelmiin ja lauserakenteisiin. Niin, ja pääkuvan puistonpenkillä on tullut itsekin istuttua.. :)

Keep up the good work!

Kirsi Reinikka said...

Susu ja Anonymous,
juttu on niin, että kirjaa saa vain minulta tilaamalla. Hinta on € 45/kpl, plus lentopostikulut Suomeen € 29/kirja. Jos toimitan omakustannetta kirjakauppoihin Suomeen, hinta ei tuosta (€ 74)ainakaan laske, sillä kaupat ottavat vielä komean välityspalkkion itselleen:)

Sun äitis said...

Onneksi olkoon!
Valmistelin aamupäivän huomisia tunteja ja ehdin lehden kimppuun vasta äsken. Ja mitä näinkään: tuttuja kuvia! Ajattelin pikapostata aiheesta. Saako siihen toiseen blogiin linkata tässä yhteydessä?

Saara said...

Kato, no nytten se lykästi. Hyvä, Kirsi!

Kirsi Reinikka said...

Äitee, kiitti. Ja Susulle ja Anonymouksellekin kiitti, tässä tohkeissaan unohtaa käytöstavat! Ja Saaralle kiitti!

Sun äitis, annetaan sen toisen blogin olla piilossa. :)
Ja Saara, joo. Nyt meittiä lykästi, kokonaisen vuorokauden verran. Huomenna ollaan taas silakankäärettä.:)

Kaura said...

Huippua! Näin sen pitää mennä :-)

Anonymous said...

Niin piti mennä, ja niin se meni.:) Ja tänään on uusi päivä! :) Kiitokset huipusta. :)
-kirsi

InaR said...

Hei Kirsi, hienoa! Onneksi otin eilen illalla Hesarin vielä sänkyyn luettavaksi, kun koko viikonloppu oli kulunut maalla sienessä ja sukulaisjuhlissa. Minusta jutussa olisi voinut olla vähän enemmän sinusta, mutta toki oli kiva myös "kuulla" noiden kuvattujen ihmisten vaiheita. Kuvat oli painettu kunnolla ja isosti, se on hyvä asia.

Anonymous said...

Joo, Ina, se ei ollut ythään hassumpi juttu.:) Nyt jälkeenpäin tuli mieleeni, että siinä ei taidettu mainita ollenkaan, että kyseessä on Australiassa tehty omakustanne. Siis mahdoton löytää suomalaisesta kirjakaupasta.:) Mut juttu sinänsä oli hyvä ja siirtolaisuusaiheeseen oli paneuduttu huolella! -kirsi

--KATA-- said...

Hieno hienoa!

Anonymous said...

Kiitti Kata:)